Een DROOMinterieur in 7 stappen
Marith Thies

Marith Thies

Interieurarchitect | Eigenaar THIES Design

Je wilt graag je huis mooier, groter of luxer maken. Of je hebt net de sleutel van je nieuwe huis gekregen. Maar waar begin je dan eigenlijk om je droominterieur te creรซren en welke kosten brengt dit met zich mee? Een nieuw interieur is een grote stap en er is zoveel keuze wat je op TV en Pinterest ziet, dat je verzand in alle opties.ย De kosten kunnen flink uiteen lopen. Heb je een groot budget en mag het allemaal wat luxer of hebben jullieย flink moeten sparen om eindelijk die uitbouw te kunnen bekostigen? Allemaal dingen die belangrijk zijn bij het maken van je droominterieur.
Om je hierbij te helpen heb ik een stappenplan gemaakt waarin je duidelijk een overzicht krijgt van je wensen en of dit binnen je budget past. Ook is dit stappenplan handig om je een inzicht te geven waar je aan moet denken bij een nieuw interieur.

ย 

7 stappen

1.Budget

Je begint met het vaststellen van je budget. Wat heb je in gedachten om uit te geven aan je nieuwe interieur? Dit is het uitgangspunt van je hele kostenplaatje. En vraag jezelf hierbij ook af, wil je alles opmaken of hou je liever wat over? Of is het niet erg als je iets over het budget heen gaat? Schrijf deze dingen voor jezelf op en bepaal aan de hand hiervan wat het budget wordt.

2. Wensenlijst

Keuzes keuzes, schrijf ze allemaal op. Grote aanpassingen zoals een uitbouw, nieuwe keuken of nieuwe vloer. Maar ook de kleine dingen zoals misschien accessoires of een nieuwe lamp. Priorteer ze van groot naar klein.

3. Moodboard

Nadat je je wensenlijst hebt gemaakt is het de taak om dit in een moodboard te gaan zetten. Zo krijg je zelf overzicht van je interieur of stijl en kan je dit moodboard delen met mij of andere vakmensen. Wil je misschien een uitbouw met lichtstraat, ga dan opzoek naar plaatjes die je mooi vindt. Pinterest kan hierbij goed helpen. Maak verschillende borden, bijvoorbeeld; badkamer, toilet, keuken, uitbouw, woonkamer. En misschien verdeel je dit zelfs weer in; deuren, vloeren en wanden.

4. Interieurontwerp (optioneel)

Op dit moment heb je een goed overzicht van je wensen, maar je hebt geen flauw idee hoe je hier รฉรฉn geheel van kan maken? Of weet je niet hoe je nu verder moet? Dan kan dit een goed moment zijn om ons of een andere interieurarchitect in te schakelen. Samen bekijken we je budget, wensenlijst en moodboard. Aan de hand hiervan kunnen wij er een mooi, functioneel en wellicht vernieuwd ontwerp van maken. Wij kijken naar kleuren en materialen, maar ook naar zichtlijnen, looproutes en licht.ย 

5. Offertes aanvragen

Je hebt nu je budget vastgesteld, wensenlijst gemaakt, een moodboard van je sfeer of stijl en wellicht zelfs een interieurontwerp. Dan is nu de stap om offertes aan te gaan vragen. Doe dit bij verschillende partijen en vergelijk ze goed. Mijn advies is om zeker 2 of 3 offertes aan te vragen. Uiteraard kunnen wij je ontzorgen hierin en dit gedeelte oppakken. Wij werken met verschillende vak professionals, waardoor de lijntjes vaak kort zijn en ik weet dat er kwaliteit geleverd wordt.

6. Opnieuw budget aanpassen

Nu je een goed overzicht hebt van wat je verbouwing of nieuwe interieur gaat kosten. Is het tijd om je budget er weer bij te pakken en te kijken of alles wat je graag wil ook werkelijk binnen je budget past. Wellicht moet je wat dingen schrappen, een goedkopere oplossing bedenken of uitstellen. Of misschien kan je alles doen zoals je hebt bedacht. Hoe dan ook, alles heb je nu overzichtelijk in รฉรฉn kostenplaatje!

7. Realiseren

Nu je het stappenplan doorlopen hebt en een goed beeld van wat het allemaal gaat kosten kan je aan de slag met het realiseren van je droominterieur. Je kan samen met vakmensen een planning gaan maken wanneer alles gerealiseerd kan gaan worden. Heb je misschien zelf geen zin of geen tijd om dit op te pakken, dan kunnen wij je ook hiermee helpen. Naast het maken van een ontwerp en aanvragen offertes kan Thies design ook de hele planning verzorgen en ontzorgen we je van A tot Z!

Aan de slag!
Succes met het vormgeven van je nieuwe interieur. En mocht je toch nog hulp nodig hebben, dan zijn wij er uiteraard voor je.

Maak een afspraak. Dan gaan we er samen voor zitten.

ย 

Contact

THIES DESIGN

Anton Pieckhof 9
3544 MG Utrecht
Nederland

Informatie

THIES Design staat ingeschreven bij het Bureau Architectenregister onder het nummer: 4.101015.003

Webontwikkeling door THIES Design | Copyright ยฉ 2020 THIES Design. Alle rechten voorbehouden.
THIES design is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 74343106 . Btw: NL002936066B25